Презентація дослідження "Вплив війни на молодь в Україні".

5 Травня 2023 р.
📈 Попри величезні втрати від війни, 72% української молоді готові долучатись до процесу відновлення у своїй громаді. Про це йдеться у новому дослідженні «Вплив війни на молодь в Україні», яке презентували 28 квітня у Києві.

🎙 Спікерами на заході виступили - представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль, Постійний представник ПРООН в Україні Яко Сільє, заступниця Міністра молоді та спорту Марина Попатенко, представники дослідницької агенції Info Sapiens Дмитро Савчук та ГО «Аналітичний центр Cedos» Іван Вербицький.

Метою дослідження було проаналізувати вплив повномасштабного вторгнення на становище української молоді, а також надати рекомендації та пропозиції щодо того, як краще їх підтримувати та залучати до процесу відновлення, зокрема після війни.

🔸 Загалом 82% молодих людей зазначили втрати через війну. Проте, частка молоді, що займається волонтерством, зросла з 20% до 42%. Також зросла частка тих, хто не хоче виїжджати з України з 49% в 2021 році до 66% у 2022 році.

 

У рамках дослідження було проведено глибинні інтерв’ю та фокус-групи серед молоді віком від 14 до 34 років на території підконтрольній Україні та молоді, яка виїхала за кордон через повномасштабне вторгнення РФ.

Дослідження проведено ГО «Аналітичний центр Cedos» і дослідницькою агенцією Info Sapiens за ініціативи, а також технічної та організаційної підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та Міністерство молоді та спорту України, за фінансової підтримки МЗС Данії.

 

Ознайомитись із повним текстом дослідження: https://bit.ly/3Hjzhdr

Трансляція заходу: https://www.youtube.com/live/PPhir-r-CfU?feature=share

📷: Андрій Крєпкіх