Молодіжний форум «MRPLS: МРІЯПОЛІС»

11 Вересня 2024 р.
Тема цьогорічного Міжнародного дня молоді «Від кліків до прогресу: цифрові шляхи молоді для сталого розвитку» точно відображає ідею нашого форуму «ΜRPLS: Мріяполіс — Відбудовуємо Україну разом: сила цифрових технологій».

У сучасному світі, де цифрові технології є рушійною силою розвитку суспільства, молодь відіграє ключову роль у формуванні нашого спільного майбутнього.

Тема цьогорічного Міжнародного дня молоді «Від кліків до прогресу: цифрові шляхи молоді для сталого розвитку» точно відображає ідею нашого форуму «ΜRPLS: Мріяполіс — Відбудовуємо Україну разом: сила цифрових технологій». Це не просто зустріч, а потужна платформа для дій, де молоді лідери та лідерки з Донецької, Луганської, Чернігівської, Полтавської та Дніпропетровської областей об'єднали свої зусилля задля змін, використовуючи цифрові інструменти як ключ до сталого майбутнього України.

💻 Форум зібрав 55 молодих лідерів/ок та активістів/ок, які прагнуть розбудовувати країну через сучасні цифрові рішення. І ця мета була досягнута!

Перший день форуму розпочався зі знайомства, обговорення спільних інтересів і генерації ідей з використанням методології дизайн-мислення. Від мрії до дії — це був основний лейтмотив усіх активностей. Особливим моментом стала вечірня сесія, де під звуки живої музики кожен та кожна змогли втілити свої мрії на полотні під час малювання картин-афірмацій.

На другий день, учасники підвищили свої навички у використанні цифрових інструментів у громадській діяльності та бізнесі. Успішні кейси, майстер-класи з кібербезпеки та критичного мислення, а також динамічний інтерактив, під час якого спільно будували наш «Мріяполіс», підкреслили важливість володіння сучасними цифровими навичками для майбутньої відбудови країни.

Завершення форуму було не менш яскравим. Молодь навчалася створювати меми як інструмент цифрової комунікації, обговорювала фандрейзингові платформи та діджитал-інструменти для ведення бізнесу. Усі учасники також написали листи майбутнім поколінням «Мріяполісу», залишивши свій внесок у колективну спадщину форуму. Цей день залишив незабутні враження та надихнув кожного на нові звершення.

💙 Молодіжний форум «Мріяполіс» став не просто заходом, а платформою, де мрії перетворюються на реальні дії. І ми раді, що спільнота Мріяполісу, який проводиться вже шостих рік поспіль, незважаючи на всі обставини, тепер налічує 855 людей - молодих драйверів змін.

Завдяки вашій енергії та зусиллям, ми впевнені, що майбутнє України буде світлим, сучасним і цифровим. Продовжуємо будувати наш «Мріяполіс» і робити його реальністю!

 

_________________________________

Молодіжний форум «MRPLS: МРІЯПОЛІС» проводиться в межах ініціативи зі створення центрів життєстійкості Місце сили. що впроваджує Клуб рибалок України NGO за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, та UNDP Ukraine / ПРООН в Україні в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

European Union in Ukraine

Проєкт «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) впроваджує UNDP, Програма розвитку ООН в Україні із залученням UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні та Структури ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) за фінансової підтримки Європейського Союзу.