2 роки проєкту "Не дрібниці" і понад 23 000 звернень від підлітків у чат-боті.

11 Вересня 2024 р.
12 серпня, в День молоді, проєкту «Не дрібниці» виповнилось не що-небудь, а 2 роки!

12 серпня, в День молоді, проєкту «Не дрібниці» виповнилось не що-небудь, а 2 роки! ❤️

Більше 23 тисяч – саме стільки звернень від підлітків ми отримали у чат-боті t.me/no_trivia_bot  за весь період проєкту.

📍Цей бот – безпечний простір, де підлітки анонімно й безкоштовно можуть отримати підтримку від кваліфікованих психологів/-инь та розібратися в собі.

🔷 Ми запустили його після повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. Крім теми здорових і токсичних стосунків, із підлітками обговорюють емоції, почуття та переживання, які спричинила або загострила війна.

Найбільш популярними темами звернень є:

✅ труднощі в романтичних стосунках;

✅ непорозуміння з батьками;

✅ проблеми в стосунках з однолітками;

✅ підвищена тривожність;

✅ хвилювання про ментальне здоров’я.

🔰 Також в межах проєкту ми створили мікрокурси  "Не дрібниці без лонгрідів", аби підлітки могли розібратися зі страхами, навчитися відстоювати власні кордони, будувати здорові стосунки та зчитувати «червоні прапорці». На кожен мікрокурс треба всього – 3 дні, до 20 хв щодня.

🙌 Більше 2400 хлопців та дівчат пройшли ці курси, що доступні тут: https://t.me/no_trivia_courses_bot

А ще підлітки мають можливість підписатись на Instagram-сторінку проєкту >>> www.instagram.com/no_trivia_/. Тут ми говоримо про почуття та зміни в емоційному стані, які ні в якому разі не потрібно замовчувати, а також – пояснюємо, як бути собою в дружніх або романтичних стосунках.

 

Проєкт «Не дрібниці» втілюється UNFPA, Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні, за фінансової підтримки уряду Великої Британії British Embassy Kyiv у співпраці з МолоДвіж Центр. Львів / MoloDvizh Center. Lviv із мережі молодіжних просторів ТВОРИ!